Atelier vopsitorie

Cabina de vopsit MILLIBAR 2.0 – 70.40.28 prevazuta

cu doua motoare si arzator cu flacara directa, alimentat cu gaz – 20.900 euro

milbar_20

„Cabinele de vopsit marca Millibar sunt produse in conformitate cu urmatoarele directive si standarde:

2006/42/CE – Directiva masinariilor;

2006/95/CE – Directiva pentru tensiuni joase;

EMC 2004/108/CE – Directiva compatibilitatii electro-magnetice;

94/09/CE ATEX – Directiva conforma standardului EN13355 par. 5.8.2 – 5.8.2.1 – 5.8.2.2.”

Dimensiuni interioare utile: 7m lungime, 4m latime si 2,78m inaltime

Caracteristici generale:

Corpul cabinei este realizat din pereti cu grosimea de 40mm, preasamblati, tip mama-tata, care se imbina, avand doua foi de otel, albe pe interior si exterior si izolatie din poliuretan ignifuga si termo-acustica.

Intrarea principala este alcatuita din trei segmente, albe pe interior si exterior, din care unul functioneaza ca usa de serviciu pentru utilizatori. Aceasta intrare are urmatorul spatiu util: 2,7m latime x 2,7m inaltime si este prevazuta cu trei fereste din sticla securizata laminata. Usa laterala de serviciu are sticla securizata laminata. Tavanul este prevazut cu gratare pentru sustinerea filtrelor, galvanizate, avand profiluri cu latimea de 2.500mm; filtrele au o eficienta si o capacitate de retentie crescute si sunt ignifuge, conform clasei F1 si standardului DIN 53438 EUROVENT EU5. Cabina este dotata cu un raft pentru scule si carlige pentru piese auto.

milbar_cab1

Iluminare:

Tavanul este prevazut cu elemente pentru iluminare, dispuse de-a lungul tavanului filtrant, constand din opt elemente (cate 4 pe fiecare parte) amplasate la un unghi de 45o, respectiv 32 de tuburi de neon trifosfor cu eficienta crescuta, a 58W, seria XL, cu iluminare de zi, IRC85, in total 1856W.

Podea:

„Podea din beton cu fosa centrala pentru exhaustare, prevazuta cu 3 randuri adiacente de gratare cu lungimea de 5m si latimea de 2,34m, completate cu suporturi verticale si profiluri longitudinale din otel, pentru a sprijini gratarele.
Suprafata gratarelor este alcatuita din 15 gratare din otel galvanizate si sudate, cu o dimensiune a ochiurilor de 34x76mm, cu inaltimea de 30mm, avand o capacitate de sustinere de 800kg/roata.”
Filtrele pentru exhaustarea aerului sunt amplasate sub gratare, pe un suport din plasa de sarma sudata. Primul strat de material este realizat din fibra de sticla cu rasini termoreglatoare, avand eficienta si capacitate de sustinere crescute, cu clasificarea EUROVENT EU3, fiind ignifuge, conform claselor F1 si DIN 53438. Al doilea strat de material este realizat din fibra de poliester cu eficienta crescuta, clasificarea Eurovent EU4, fiind ignifug, conform claselor F1 si DIN 53438.

Unitatea de incalzire/ventilare:

Unitatea de incalzire/ventilare are panouri galvanizate, ventilator centrifugal cu palete radiale curbate, un motor pentru adimisa aerului cu puterea de 7,5kW, prefiltre cu buzunare ignifuge din clasa F1, in conformitate cu DIN 53438, filtrare Eurovent EU4.
Debitul maxim al ventilatorului este de 20.700m3 la o presiune de 580Pa.Unitatea de incalzire are o capacitate calorica de 140kW si este prezvazuta cu arzator cu control modulat al flacarii directe, alimentat cu gaz natural (CM014).
Sonda pentru detectarea „CO” (CM015).
Unitatea de exhaustare are un motor anti-explozie cu capacitatea de 7,5kW.
Unitatea de incalzire a cabinei permite recircularea partiala a aerului in timpul fazei de uscare.
Cabina este prevazuta cu o trapa manuala, care regleaza presiunea din interiorul cabinei.
Panoul electric de comanda:
Alimentarea motoarelor: 380V/50 Hz, curent trifazic.
Alimentarea iuliminarii si a arzatorului: 220V/50Hz, curent monofazic.

Panoul de comanda, incastrat in peretele frontal al cabinei, este electric si automat, tip „EASY CONTROL”, permitand pornirea directa a motorului si fiind prevazut cu o unitate de comanda pentru faza de vopsire, ciclul automat (faza intermediara, uscare si racire) si cronograf pentru inregistrarea orelor de functionare. Legaturile electrice de la panoul de comanda la sursa de alimentare a utilizatorului sunt realizate din cabluri flexibile cu izolatie crescuta.

milbar_cab2

Instrumente si dispozitive de siguranta:
Un manometru cu scala colorata pentru indicarea presiunii din interiorul cabinei.
O electro-valva pentru comanda aerului comprimat.
Un termostat de siguranta pentru resetare manuala.
Un comutator pentru presiune minima.
Un comutator pentru presiune maxima.
Un comutator pentru controlul debitului de aer.
O alarma acustica, amplasata pe panoul de comanda.
Un set pentru iluminarea de urgenta, cu alarma vizuala.
Doua placute indicatoare din aluminiu pentru semnalizarea iesirii de urgenta.
Doua dispozitive pentru inchiderea usii de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.